За почитателите на риболова, наблизо се намира река Луковица. В бързите й бистри води, може да се лови балканска пъстърва. Но ако това не е любимият ви спорт, наоколо може да си наберете гъби и разнообразни билки. На път за Добралък може да посетите Асеновата крепост. Покрай нея се минава  по пътя, на излизане от Асеновград. Няма как да я пропуснете, защото се извисява над пътя с вековната си прелест. Историята пази спомени от старите римляни, съхранени в част от древен път, свързващ Родопите с Беломорието. Друга забележителност е църква в селото, строена през 1846 година, старото училище, построено през 1848г, множеството параклиси, пръснати наоколо, както и автентичните стари къщи с тиклени покриви.

 Разказите на местната ловна дружинка за славни гонитби и свирепи глигани, обикновено завършват в местността Преслоп. Това място е подходящо за отдих, където можете да се докажете като майстор на барбекюто и на сладките приказки.Местните хора са се погрижили мястото да стане приятно и уютно, изградени са маси с пейки и огнища навсякъде. Голямото барбекю е подходящо за чевермета, а беседката  с голяма маса е удобна за шумни компании.  

  На туристическата пътека- Бяла Черква - Бачково, има една  местност, известна като "Софрата". Там трудолюбивите добралъкчани са поставили маси и пейки, а някой голям майстор е съградил бяла чешма, от която можете да утолите жаждата си със студената й вода. А истинската "софра" е причудливо природно образувание - огромен плосък камък, идеален човек да хапне сладко.